Concept Masterplan gepresenteerd tijdens Informatiemarkt

Tijdens de zomer is hard gewerkt aan het Concept Masterplan voor het Unileverterrein. Op 11 september werd dit gepresenteerd aan 120 omwonenden en ondernemers.

Op woensdag 11 september werden bewoners en ondernemers uit Vlaardingen bijgepraat over het Concept Masterplan voor de ontwikkeling van het Unileverterrein. Jeroen Zuidgeest van ontwerpbureau Studio for New Realities presenteerde welke keuzes zijn gemaakt en hoe de ideeën, kansen en zorgen uit de eerdere bijeenkomsten zijn meegenomen.

De werktitel voor de ontwikkeling van het Unileverterrein is ‘District-U’. Het wordt een stadswijk waar wonen, werken en leven worden gecombineerd. De doelgroepen zijn divers: van studenten, jonge gezinnen tot aan ouderen. Belangrijke onderwerpen tijdens de presentatie waren de verbinding met het centrum van Vlaardingen, de ontsluiting van verkeer, de relatie met het park en de rol van het nieuwe stadsgebied in de regio. Veel van deze onderwerpen zijn in eerdere participatiebijeenkomst als aandachtspunt benoemd en daarom meegenomen in het Concept Masterplan.

Informatiemarkt

Na de presentatie konden aanwezigen de informatiemarkt bezoeken. Bij een maquette en panelen had men de gelegenheid vragen te stellen en feedback te geven op verschillende onderdelen van het Concept Masterplan:

  • de visie op het gebied;
  • verkeer, bereikbaarheid en openbare ruimte;
  • toekomstige bewoners en bezoekers;
  • werk en opleiding;
  • cultuur en ontspanning;
  • tijdelijke programmering;
  • 10 potenties voor het Rivierdistrict.

Alle wensen, ideeën en zorgen zijn verwerkt in de volledige uitwerking van de input tijdens de Informatiemarkt.

Vervolg

De opbrengst die tijdens de Informatiemarkt is opgehaald wordt door  gedelegeerd ontwikkelaar INSPIRE Real Estate en ontwerpbureau Studio for New Realities afgewogen en meegenomen in de ontwikkeling van het Definitief Masterplan. Eind 2019 wordt een nieuwe gelegenheid georganiseerd om mee te denken over de toekomst van het Unileverterrein. Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk die hierin geïnteresseerd is. Op de hoogte blijven van de volgende bijeenkomst en verdere ontwikkelingen? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Homepage